terug

juli 2022

Stem op het POP-UP Buurtfeesten plan

Wij willen een straatfeest organiseren in de Anemoonstraat en de Oleanderstraat en de spullen die we hiervoor willen aanschaffen ter beschikking stellen aan de hele vd Pekbuurt.

Een buurtfeest brengt buren samen en vergoot daarmee de sociale cohesie in een buurt. Om die reden willen wij van Copekcabana en Co zelf een leefstraat en een straatfeest organiseren in de week van Burendag, 24 september 2022. Wij willen onze buren leren kennen en doen dit samen; we vragen onze buren naar hun wensen en wat zij willen bijdragen. En iedereen is welkom! De spullen die we hiervoor nodig hebben, stellen wij vervolgens ter beschikking van alle mooie initiatieven die onze wijk rijk is.

Zo zullen de marktkraampjes en picknick bierbankjes gebruikt worden tijdens de Voor Pek en Bonen markt, maar ook op mooie zomerse dagen tijdens de Buurtbuik diners; beide initiatieven die plaatsvinden bij het Buurthuis Van der Pek. Ook is er een initiatiefnemer die graag overbruggingsdiners wilt organiseren op de bruggen tussen de verschillende buurten, om buurtbewoners van verschillende buurten in contact te brengen. Deze en nog vele andere initiatieven zullen dankbaar gebruik maken van de spullen die wij als Copekcabana voor de buurt aan willen schaffen.
En natuurlijk kunnen onze buren zelf de spullen lenen voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, een private diner of een straatfeestje in eigen straat.

Ons plan is dus tweeledig: wij willen onze eigen leefstraat en straatfeest organiseren in de week van Burendag enerzijds. Anderzijds willen wij de spullen die we hiervoor willen aanschaffen, ter beschikking stellen aan de hele buurt en aan alle initiatieven die tot doel hebben om de leefbaarheid van de wijk te vergroten.

april 2022

Twee medebewoners met urgentieverklaring gezocht

Copekcabana heeft twee benedenwoningen beschikbaar vanaf de zomer 2022 voor mensen met een urgentieverklaring, die zijn ingeschreven bij Woningnet. We werken hiervoor samen met Ymere en de Gemeente Amsterdam.

Het gaat om 2 kleine benedenwoningen van 31m2 – 35m2. Met een tuin, die je met de andere leden van Copekcabana deelt (30 huishoudens). De woning is vanwege de oppervlakte geschikt voor 1 persoon.

Wil je meer informatie? Neem contact op via aanmelden@copekcabana.nl

februari 2022

Laatste medebewoners gezocht

Copekcabana heeft nog 5 benedenwoningen beschikbaar! Wij zoeken actieve, betrokken bewoners met een grote binding met de Van der Pekbuurt en een sterke motivatie om zich in te zetten voor onze beheercoöperatie.
Omdat we streven naar een zo divers mogelijke groep van leden, geven we op dit moment extra voorkeur aan 50+’ers en mensen met een cultureel diverse achtergrond.

Wij zoeken leden voor 3 benedenwoningen*:

– De woningen zijn tussen 35 m2 en 42 m2. Ze zijn geschikt voor alleenstaanden of tweepersoonshuishoudens. Mensen met kinderen komen niet in aanmerking. Het zijn woningen met 1 slaapkamer en een gemeenschappelijke binnentuin.
– Je verzamelinkomen over 2020 moet liggen tussen € 23.225 – € 39.055 (alleenstaand) of € 31.550 – € 39.055 (twee personen).
– De huur van de woningen bedraagt € 763,47.

LET OP: als je inkomen over 2020 of je samenstelling van huishouden hier niet aan voldoet, kom je niet in aanmerking voor deze woningen.

Wij zoeken daarnaast 2 leden met een urgentieverklaring voor 2 benedenwoningen:

– De woningen zijn tussen 31 m2 en 35 m2. Ze zijn vanwege de oppervlakte geschikt voor 1 persoon. Mensen met kinderen komen niet in aanmerking. Het zijn woningen met 1 slaapkamer en een gemeenschappelijke binnentuin.
– De huur van de woningen is rond de € 633 (kaal).

Ben jij of ken jij iemand die bij Copekcabana past? Schrijf dan 12 maart in je agenda! Deze verplichte online informatiemiddag is het eerste stapje om elkaar te leren kennen. Hierna bepalen we met een motivatiebrief en individuele gesprekken wie de nieuwe leden worden.

Kom naar de informatiemiddag
Datum: 12 maart 2022
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Locatie: online

september 2021

Open dag

Wij kijken terug op een geslaagde open dag met ontzettend veel geïnteresseerden.
We hebben veel informatie kunnen geven over onze beheercoöperatie en de hoopvolle toekomst van wooncoöperaties in het algemeen.
Bedankt nogmaals aan alle aanwezigen voor de belangstelling in Copekcabana, hopelijk kunnen we jullie snel een keer live ontmoeten!

  • Van der Pekbuurt, Amsterdam
  • Nieuwsbrief

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief:

    Archief nieuwsbrieven