terug

Stem op het POP-UP Buurtfeesten plan

Wij willen een straatfeest organiseren in de Anemoonstraat en de Oleanderstraat en de spullen die we hiervoor willen aanschaffen ter beschikking stellen aan de hele vd Pekbuurt.

Een buurtfeest brengt buren samen en vergoot daarmee de sociale cohesie in een buurt. Om die reden willen wij van Copekcabana en Co zelf een leefstraat en een straatfeest organiseren in de week van Burendag, 24 september 2022. Wij willen onze buren leren kennen en doen dit samen; we vragen onze buren naar hun wensen en wat zij willen bijdragen. En iedereen is welkom! De spullen die we hiervoor nodig hebben, stellen wij vervolgens ter beschikking van alle mooie initiatieven die onze wijk rijk is.

Zo zullen de marktkraampjes en picknick bierbankjes gebruikt worden tijdens de Voor Pek en Bonen markt, maar ook op mooie zomerse dagen tijdens de Buurtbuik diners; beide initiatieven die plaatsvinden bij het Buurthuis Van der Pek. Ook is er een initiatiefnemer die graag overbruggingsdiners wilt organiseren op de bruggen tussen de verschillende buurten, om buurtbewoners van verschillende buurten in contact te brengen. Deze en nog vele andere initiatieven zullen dankbaar gebruik maken van de spullen die wij als Copekcabana voor de buurt aan willen schaffen.
En natuurlijk kunnen onze buren zelf de spullen lenen voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, een private diner of een straatfeestje in eigen straat.

Ons plan is dus tweeledig: wij willen onze eigen leefstraat en straatfeest organiseren in de week van Burendag enerzijds. Anderzijds willen wij de spullen die we hiervoor willen aanschaffen, ter beschikking stellen aan de hele buurt en aan alle initiatieven die tot doel hebben om de leefbaarheid van de wijk te vergroten.

 

Stem hier op dit plan!

 

  • Van der Pekbuurt, Amsterdam

  • Nieuwsbrief

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief:

    Archief nieuwsbrieven